19 in Vatra Dornei
Strada Mihai Eminescu 17
primaria@vatra-dornei.ro
0230.375.229

ANUNȚURI PUBLICE

Rarități floristice şi faunistice din județul Neamț, prezentate în cadrul Muzeului de Științele Naturii și Cinegetică Vatra Dornei

Muzeul de Științele Naturii și Cinegetică Vatra Dornei, împreună cu Complexul Muzeal Național Neamț – Muzeul de Științe Naturale Piatra Neamț aduc, pentru câteva săptămâni, vara înapoi la Vatra Dornei, sub forma unei frumoase expoziții itinerante ce cuprinde fotografii de natură din județul Neamț.

Muzeul de Științele Naturii și Cinegetică din Vatra Dornei  vă invită, începând cu data de 21 octombrie 2022, să vizitaţi expoziţia de fotografie intitulată ,,Rarităţi floristice și faunistice din ţinutul Neamţului”.

„Bogăţia şi diversitatea mare a faunei și florei din ţinutul Neamţului au fascinat și fascinează; actuala expoziţie grupează o serie de fotografii (aproximativ 60 la număr) care ilustrează specii rare, prezente în zona noastră a Moldovei, specii cu o importantă valoare conservativă.

În expoziţie sunt prezentate numeroase specii de plante (multe dintre aceste specii fiind periclitate), insecte rare și unele vertebrate protejate etc. Fotografiile care ilustrează aceste specii sunt originale, din zona Neamţului și a împrejurimilor (din provincia istorică Moldova), fiind realizate în decursul timpului de către muzeograful dr. Emilian Pricop.

În prezent, o parte dintre speciile fotografiate sunt protejate de lege atât la nivel european, cât și în România, colectarea acestora fiind restricţionată”, arată în prezentarea expoziției reprezentanții Complexului Muzeal Național Neamț.

Expoziția va putea fi vizitată în lunile octombrie și noiembrie 2022, la sediul Muzeului de Științele Naturii și Cinegetică (Str. Unirii, nr. 3, mun. Vatra Dornei), în Sala Carnivore din cadrul Secției Faună și floră locală.

Expoziția itinerantă Rarități floristice și faunistice din Ținutul Neamțului”, care a călătorit în ultimii ani în mai multe localități și muzee din zona Moldovei, va putea fi admirată și în cadrul muzeului de profil din Vatra Dornei, fără taxe suplimentare, în cadrul turului normal de vizitare a muzeului.


Program de vizitare (Muzeul de Științele Naturii și Cinegetică, Vatra Dornei):

  • LUNI – închis
  • MARȚI – VINERI: 10:00 – 17:00*
  • SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ: 10:00 – 14:00*

*(ultima intrare cu minim 20 de minute înainte de ora închiderii)

Vă așteptăm!