21 in Vatra Dornei
Strada Mihai Eminescu 17
primaria@vatra-dornei.ro
0230.375.229

Construcția și echiparea infrastructurii educaționale a unui corp de clădire nou al Liceului Tehnologic Vasile Deac din Vatra Dornei

Posted by: admin-pmvdpmvd
Category: Proiecte în implementare

Status proiect: În implementare

Sursă finanțare: POR 2014-2020

Valoare totală proiect: 4.519.178 lei

Dată începere: 2021

Dată finalizare: 2023

OBIECTIVE

Creșterea gradului de participare la învățământul profesional și tehnic. Obiectivul specific al proiectului de investiții reprezintă “Creșterea gradului de participare la învățământul profesional și tehnic și învățare pe tot parcursul vieții”. Ca urmare, investițiile în învățământul profesional și tehnic vor viza asigurarea unor facilități educaționale de înaltă calitate, în concordanță cu cerințele angajatorilor, cu tendințele evoluției economice și cu nevoile pieței muncii, prin construcția, reabilitarea, extinderea și dotarea unităților de învățământ. În vederea îndeplinirii obiectivelor propuse se dorește îmbunătățirea infrastructurii educaționale prin investiții în construcția unui corp nou de clădire pentru Liceul tehnologic Vasile Deac din municipiul Vatra Dornei, jud. Suceava, precum și investiții în dotări cu echipamente, mobilier școlar și materiale didactice specifice actului educațional. Se dorește utilarea cu echipamente și materiale didactice, module de învățare și aplicații practice, pachete de software educaționale și seturi de planșe tehnice a atelierul mecanic, a atelierul textile și a cabinetelor de informatică și înzestrarea sălilor de clasă cu mobilier școlar corespunzător cerințelor de calitate, confort și design specifice actului de învățământ modern.

REZULTATE

  • Achiziții pentru dotarea atelierului de mecanică-lăcătușerie;
  • Achiziții pentru dotarea atelierului de mecanică auto;
  • Achiziții pentru dotarea laboratorului auto;
  • Achiziții pentru dotarea laboratorului de silvicultură;
  • Achiziții pentru dotarea cabinetului de informatică;
  • Achiziții ale mobilierului școlar;
  • Panouri solare, cu chit complet de instalare, pentru prepararea apei calde menajere, instalații tip perdele de aer cald pentru asigurarea confortului termic la intrările în clădire.

Mobilierul școlar este format din: bănci școlare individuale reglabile și universale, birouri pt. calculatoare, catedre cu sertare și dulapuri, dulapuri, mese și scaune pentru laboratoare.

Atelierele mecanice vor fi dotate în sistem integrat cu: manuale și module de învățare și aplicații practice pentru prelucrarea materialelor prin strunjire și frezare, pachete de software, mașini de găurit, de polizat, de debitat, frezat, frezat CNC, strunguri, bancuri de lucru, truse de scule și seturi de instrumente de măsură. Cabinetele de informatică și calculatoare vor fi dotate cu: calculatoare, laptopuri, ecran de proiecție, pachete flipchart magnetice, multifuncționale color cu laser, copiatoare, multifunțională monocrom cu laser, pachete interactive, proiector cu suport, surse UPS.